Løbeture og vejrmøller

Mennesker, tid og sted

Jeg har haft mange forhold, både kæresteforhold og venskaber. Når jeg tænker tilbage ved jeg, at hvert forhold/venskab har haft en betydning for, hvem jeg er i dag. Jeg er blevet overbevist om, at “everything happens for a reason”. Det er ihvertfald en rigtig rar tanke, og giver for det meste god mening. Når jeg tænker sådan, har ethvert forhold givet mig noget forskelligt med på min rejse i livet.

For at give nogle eksempler, har jeg lært meget af forholdet til min eksmand. Jeg har især lært, at det er vigtigt at jeg sætter mig selv først. Det er vigtigt at andre kan mærke og se, hvem jeg er og hvilke grænser jeg har. Når disse grænser ikke er tydelige, kan de ikke se hvornår de går over dem.

Mødet med min bonusdatter har betydet at jeg ved, at jeg kan gøre en forskel for et andet menneske, og at jeg er en man kan stole på. Betydningen af mit forhold til min bonusdatter er større end jeg kan beskrive her, fordi det har været en rejse, hvor vi fandt hinanden og lærte hinandens ønsker og grænser at kende. Det var svært for mig at føle at jeg aldrig var nok for hende, fordi jeg hverken var far eller mor, som hun helst ville være sammen med. I dag er jeg så taknemmelig for lige netop den rolle jeg har haft og har i hendes liv, og faktisk lettet over hverken at være hendes mor eller far. For den kærlighed vi har til hinanden er ikke en selvfølge. Den har jeg skulle gøre mig fortjent til, hvilket siger meget mere.

Min amerikanske veninde, som jeg blev matchet med i folkeskolen, som en del af et udvekslingsprogram mellem danske og amerikanske børn, har også haft en stor betydning. Vi har i dag kendt hinanden i 21 år, og elsker hinanden selvom vi kun sjældent er i kontakt og selvom der går mange år imellem hvert møde. Vi vidste fra starten af, at vi havde meget til fælles, og i dag arbejder vi begge to som lærere. Vi er ligeså tætte som to søstre, og afstanden imellem os gør ikke vores bånd mindre stærkt, for det vi deler er stærkere end det. At have hende i mit liv, har betydet at jeg altid har vidst at der var en som mig “out there” og har gjort mig stærkere.

Mine forældres rolle i mit liv er enorm. Jeg er skilsmissebarn, og er derfor vokset op med to forskellige syn på livet, som jeg konstant er blevet nødt til at finde min egen vej i. Det har både været en gave og en belastning. Det har været en belastning rent praktisk at føle at jeg levede i en kuffert, og altid manglede et eller andet: tøjdyr, mor, far eller den store juleaften hvor alle er til stede. Det har været en gave, fordi det har gjort mig til den jeg er i dag – hvilket er en person som er åben for alternativer og nysgerrig på livet og på måder man kan vælge at leve. Mine forældre har altid støttet mig, og været ærlige i deres meninger om det vi har delt med hinanden, og dette er i sig selv en gave at få med. Når man har folk omkring sig som støtter en og bakker en op i det man brænder for, føles det uendeligt hvad man kan udrette, og giver energi og mod til at turde kaste sig ud i det.

I dag har jeg især to veninder som jeg deler mine tanker og drømme med. Vi inspirerer hinanden, lytter til hinanden og giver feedback på det vi deler. De betyder alverden for mig, og er en af grundene til, at jeg tør leve det liv jeg har drømt om.

Jeg er på det sidste blevet meget opmærksom, på det jeg lærte på mit studie (HRM) hvor man siger: the right people, at the right time. Dette gælder på arbejdspladsen, hvor det handler om at matche en arbejdsopgave med det rigtige menneske til dette job, men i ligeså høj grad når man skal ud og finde en partner i livet. Chancen for at man drømmer om at få det samme ud af forholdet er jo egentlig ret lille, når man tænker på, at vi alle har forskellige drømme om hvor vi gerne vi hen. Desuden er der det rent praktiske i at VÆLGE en anden person til, i forhold til tid og energi.

Så den dag det sker for mig igen, at disse ting går op i en højere enhed og et andet menneske vil mig i lige så høj grad som jeg vil denne person, vil jeg juble indvendigt og vide at universet har sørget for et fantastisk match i person, tid og sted.

img_8328

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Løbeture og vejrmøller