Alting skal helst være perfekt, men...

Hvordan jeg fandt mit drømmejob

Vejen til drømmejobbet har været lang og fyldt af udfordringer og bekymringer, men også fyldt med mange ideer og ønsker. Ønsker, jeg engang ikke troede kunne blive til virkelighed…

Mit job som fransklærer på en folkeskole, er det helt rigtige for mig i dag. Det havde det ikke været for bare et par år siden, fordi jeg op til i dag, har været igennem en kæmpe selvudviklingsproces.

Når folk omkring mig foreslog, at jeg kunne arbejde med undervisning (ligesom andre i familien), tænkte jeg, at det ikke var noget jeg kunne klare. Jeg var faktisk overbevist om, at jeg ikke var høj nok! For hvordan skulle eleverne kunne “se op til mig”? I dag synes jeg (heldigvis) at det er fjollet, at jeg havde det sådan, fordi jeg nu kan se at det vigtigeste er, at kunne skinne igennem med sit budskab. Ligegyldig ens fysiske form!

En sjov tanke er, at hvis jeg havde vidst, at jeg en dag ville arbejde som fransklærer, ville jeg måske aldrig være blevet ligeså dedikeret og passioneret omkring det, som jeg er i dag, så…intet er spildt!

For kort at opsummere, så startede jeg med salgsjobs i butikker, hvor jeg fandt ud af, at jeg elskede at arbejde med mennesker. Men som sælger, kom jeg kun til at arbejde overfladisk med kontakten til kunderne. Derfor drømte jeg hele tiden om, at skulle noget andet og mere, med fokus på mennesker og sprog.

Dette førte til min uddannelse på CBS (Copenhagen business school), i henholdsvis business, language and culture med fransk som sprog og senere HRM (human ressource management). Med HRM var min vision helt klar – jeg ville ud på en international arbejdsplads, og gøre en forskel for personalet.

Det skulle vise sig, at jeg ikke var skabt til kontorarbejde. For det med at sidde stille foran en computer med en masse tal, statistikker, powerpoints og emails, var for langtidssigtet i forhold til at se resultater… jeg havde brug for at gøre en tydelig forskel for andre. Dette gjorde også, at jeg følte at jeg ikke passede ind, fordi jeg havde et andet fokus og andre værdier, end dem jeg arbejdede sammen med.

Der stod jeg så, med cand.merc.HRM diplomet i hånden og anede ikke hvad jeg skulle bruge det til. Jeg søgte flere HR jobs, men konkurrencen var stor og jeg havde ikke et klart billede af, hvad jeg egentlig ville. Jeg kunne ikke se jobbet for mig, hvilket nok også kunne ses i mine ansøgninger, som jeg ellers gjorde mig meget umage med.

En dag var jeg til møde i a-kassen. Her blev jeg stillet et meget simpelt, men altafgørende spørgsmål, af den dygtige konsulent:

“Hvad gør dig glad? 

Det var et spørgsmål, jeg ikke havde tænkt over før, for mit fokus havde hele tiden været på, at arbejde indenfor “noget med mennesker”. Da jeg blev spurgt, lå svaret klar på tungen:

“Jeg vil gerne arbejde med fransk” sagde jeg (og konsulenten påpegede, at jeg strålede da jeg sagde det!).

2 år senere fik jeg mit elskede job. Jeg glæder mig hver dag, til igen at gøre en forskel for eleverne og dele ud af min smittende passion for fransk og sprog generelt. Jeg bliver dagligt bekræftet i, at jeg gør det jeg er bedst til – nemlig at undervise. Jeg har derudover de mest fantastiske kollegaer, som jeg deler det samme fokus og de samme værdier med, hvilket har givet mig overskud til at tænke kreativt og udvikle mig. En stor ting er især, at mine ideer bliver hørt… det er så stort!

Jeg er meget taknemmelig.

11391250_10153399027280820_8551976304749716084_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alting skal helst være perfekt, men...