Når kroppen tager over

Kan det fixes?

Det her er et svært emne at skrive om. 

Fordi det fylder mere, end jeg har lyst til at det gør. Men tillid er en naturlig del af at være i relation til andre mennesker, hvorfor jeg ofte bliver testet på dette punkt. 

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at det gør ondt når tilliden bliver brudt. Især når den bliver brudt på den måde jeg har oplevet den, med utroskab. Det er HELT klart den værste form for tillidsbrud. Og at finde tilbage til før dette, er vist ikke muligt. Jeg kommer aldrig til at have den samme form for tillid til andre mennesker (og det de siger) som før. På godt og ondt. 

Jeg har lært at have et filter på, når jeg møder et nyt menneske. Et filter, som skal beskytte mig mod løgne og mod at blive såret. Det filter hedder mavefornemmelse, og det er helt klart et godt redskab – men ikke et fejlfrit et. For at give et eksempel på, hvordan mavefornemmelse kan være et redskab, er det i mit tilfælde når jeg får ondt i maven. Det gør jeg, hvis nogen siger noget, som går mig på eller gør mig ked af det. Den mavepine fortæller mig, at jeg bliver nødt til at sige fra og at den person/situation ikke er god for mig.  

Men der, hvor mavefornemmelsen kan slå fuldstændig fejl er, når jeg har fået følelser for en mand. Når jeg har sænket paraderne og ladet et andet menneske komme helt tæt på. Fordi jeg gerne vil tro på, at det kan lade sig gøre. 

Så hvordan får man disse to ting til at gå op i en højere enhed? Hvordan finder man tilliden til et andet menneske, og beskytter sig selv samtidigt?

Ifølge videnskab.dk kan tillid få vores hjerter til at slå i takt. Det siger noget om, hvad det kan, når man har tillid til hinanden! Men samtidig siger det også meget om, hvordan det kan føles at blive valgt fra og når relationen går i stykker. 

Jeg kan mærke, at jeg skal starte forfra med at lære mit eget hjertes rytme at kende, de gange et forhold er gået i stykker, af den eller anden årsag. Samtidig begynder jeg at genkende mit hjertes rytme – mere og mere. Hvilket betyder, at det bliver lettere og lettere for mig at tage valg, som jeg kan stå inde for. Blandt andet at vælge personer fra, som har misbrugt min tillid og givet sig ud for at være noget andet, eller ville noget andet, end det de sagde til at starte med. For hver gang det sker, bliver det lettere at vende tilbage til min egen rytme, fordi jeg kender den bedre end før. På den måde kommer jeg lettere igennem hjertesorger og heler lettere. 

Jeg har tillid til mig selv. Der skal mere og mere til, at have tillid til andre. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når kroppen tager over