Motivation

Det skal mærkes at vi lever

 

 

Forleden så jeg en video, som viser hvordan livet består af op- og nedture ligesom en rutchebane og at uden dem er det ikke at leve. Med dette syn føler jeg mig virkelig i live og taknemmelig for det. Hvor jeg før har haft fokus på de svære ting der er sket i mit liv , forsøger jeg nu med en accept af, at det er en del af “rutcheturen”.

“When you change the way you look at things, the things you look at change”.

Ved at ændre på hvordan du ser og forstår de ting der sker for dig i livet, ændrer tingene sig også. Dette er jeg på det sidste begyndt at arbejde med, i samarbejde med min coach Anders Thue Pedersen, som har fået mig til at se på, hvordan jeg reagerer overfor andre, ud fra hvilke tanker jeg har om dem eller situationen. Jeg kan love for at det gør nas at kigge indad på den måde, men jeg tror også på, at det er den eneste måde man kan ændre noget som helst.

For at komme med et eksempel på, hvordan man kan vælge at se situationer fra to sider, så er denne video med Jim Ferrell, administrerende direktør i The Arbinger Institute, fantastisk at se. Det Jim fortæller om, er en mand som gerne vil have ret, fordi det giver en god fornemmelse… kan du genkende følelsen?. Arbingers teori er, at de fleste ønsker at have ret – også selvom det skaber konflikter. Efter at have arbejdet med mig selv har jeg indset, at jeg har været i den situation mange gange. Hvor jeg kunne have valgt at se situationen anderledes og undgået en konflikt, hvis jeg havde været opmærksom på min forudindtagede indstilling.

Det er fantastisk hvordan det føles at blive opmærksom på hvordan alting ændrer sig, hvis jeg ser på dem med nye øjne. Nu har jeg mange gange oplevet hvor befriende det er, at reagere ud fra en neutral indstilling. Det drejer sig ikke om at opnå følelsen af at vinde, være perfekt eller være bange for at tage fejl, men derimod følelsen af at have det godt sammen med andre og finde frem til den bedste løsning i enhver situation.

Så kære liv, take me for a ride, så jeg kan mærke at jeg lever. Jeg vil gøre mit for at lægge mærke til det smukke i det du bringer.

PS. titlen er en reference til den skønne bog af Benny Andersen og Johannes Møllehave, som også handler om at værdsætte livet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation