Jeg er sgu min egen

Motivation

I mit liv spiller motivation en stor rolle, fordi jeg er meget opmærksom på, hvad der motiverer mig. Forleden mærkede jeg drivkraften i at være motiveret, da jeg skulle løbe 5 km til DHL i Fælledparken. Jeg var stadig lidt forkølet, så jeg var spændt på hvordan det ville gå. Men fordi jeg elsker at løbe, blev løbeturen en fantastisk oplevelse! Jeg lagde mærke til, hvordan jeg havde overskud til at fokusere på alt omkring mig; musikken, mennesker, naturen, flagene, ballonerne og stemningen af fest og god energi. Kroppen lod jeg arbejde selv. Jeg følte nærmest at jeg fløj, hvilket gjorde at jeg havde mere energi efter løbet, end før vi gik igang. 

Til hverdag forsøger jeg at fange, eller skabe, denne motivation hos mine elever. Drivkraften til, at de får lyst til at lære det, som jeg underviser. Dette gør jeg ved at fortælle dem om formålet med dagens undervisning. Eksempelvis, når det handler om at øve sig i hvordan man præsenterer sig selv på fransk, så vil jeg pointere i hvilke situationer de kunne få brug for dette, etc. 

Jeg tror på, at det er vigtigt at huske på, hvor forskellige mennesker er. Så det der motiverer en, motiverer ikke den anden. Men ved at nå ind til så mange som muligt, og sørge for at eleverne er aktivt deltagende i undervisningen og føler en form for medbestemmelse, vil deres læringsforudsætninger være langt bedre. Der er lavet mange undersøgelser for hvad der motiverer folk, f.eks. i en TED-talk med karriereanalytiker Dan Pink. Her taler han blandt andet om, at det er vigtigt at folk føler en frihed i forhold til tid og sted, og så skal indholdet nok komme. Grundlæggende tror jeg, det handler om at kunne se meningen med det man foretager sig: “Hvis du vil, så kan du”. Det er også det, som motiverer mig og ved at være opmærksom på det, har jeg også lettere ved at sige fra overfor ting, der ikke giver mening for mig. 

Motivation handler både om den indre og den ydre motivation. Den ydre motivation for mig i mit arbejde som lærer er, at få penge på bordet og at have noget jeg står op til hver dag. Det har været essentielt for mig at have i mit liv, som har været vendt op og ned i det sidste års tid. Men den indre motivation er klart størst i forhold til, hvor glad jeg er for mit arbejde. Det giver så meget mening i mit liv at dele ud af min passion. Så de dage hvor jeg føler alting sejler, så kan jeg stadig finde drivkraften til at komme på arbejde, fordi det giver mening. 

Jeg håber at dette sætter tanker igang hos dig, og får dig til at tænke over hvad der motiverer dig? 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er sgu min egen