Fordybelse

Jeg er sgu min egen

I det kendte gruk af Piet Hein, har katten virkelig fat i noget vigtigt:

Lille kat, lille kat, lille kat på vejen. Hvis er du, hvis er du? Jeg er sgu min egen!

Jeg har i tiden efter skilsmissen, og efter jeg er flyttet i min egen lejlighed, forsøgt at leve efter reglen om, at der ingen regler er. Når jeg tænker over det, så findes der jo kun de regler jeg selv laver. Og så er det op til mig selv, hvilke regler jeg vælger at leve efter.

Ifølge Brené Brown er nøglen til frihed, at tilhøre sig selv. Det betyder, at vi ikke behøver at tilhøre en bestemt gruppe af mennesker eller en bestemt boks. Jeg begynder at mærke den følelse af frihed. Friheden til at mærke efter, og tage mine egne beslutninger, om både de store ting og de små ting i hverdagen.

At slippe for at tage stilling til hvad jeg burde, fordi det bliver forventet, og at slippe for overhovedet at tænke på, om det bliver forventet… det er en befrielse.

Som barn er det dog en god evne at have, at tilpasse sig sine omgivelser. Jeg har selv været ekspert på området, da jeg som skilsmissebarn skulle tilpasse mig to forskellige hjem. Det er også praktisk at kunne tage forskellige roller i hverdagen, når jeg for eksempel jonglerer mellem at være mor, lærerinde, veninde, datter og søster.

Men det vigtigste for mig er, at jeg husker at have mig selv med hele tiden, så jeg ikke forræder eller mister mig selv. At det jeg siger og vælger, stemmer overens med hvad jeg vil inderst inde. Det kræver tilvænning og tålmodighed og det kræver at jeg tør mærke efter, hvad det egentlig er jeg vil og så lever efter det.

2 kommentarer

  • Hej Nete,
    Utroligt interessant opslag du har skrevet her. Det minder mig meget om en periode jeg selv har været igennem i mit liv.
    Efter min skillsmisse gik jeg igennem en periode, hvor jeg følte det hele var vendt op og ned. Ny hverdag, nyt hjem, nyt liv.
    Der startede jeg hos en Psykoterapeut i København, som hjalp mig frem til samme indstilling til “livet” som du beskriver.
    Jeg syntes derfor det er utroligt flot og inspirerende, at du har fundet dig selv, trods din situation.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nete Strange

      Kære Erik, tusind tak for din tilbagemelding. Det varmer meget at vide at du genkender det og finder teksten inspirerende! Kærligst, Nete

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fordybelse